A+ A A-
CONSELL CONSULTIU DE LA GENT GRAN

INAUGURACIÓ DE L'AULA A SANT GUIM DE FREIXENET AMB MÉS DE 70 INSCRITS

Va presidir l'acte el coordinador de les Aules d'Extensió d'Extensió Universitària de la UdL, el Sr. Màrius Bernadó, qui va agrair l'assistència a tothom i el compromís amb el projecte. Va explicar que enguany són 2000 persones en total les que gaudeixen de les Aules vinculades a la UdL, ja que aquestes no deixen de créixer. La presentació de l’Aula a Sant Guim va estar presidida per l’alcalde de Sant Guim, Pere Solé, acompanyat del conseller de cultura al Consell Comarcal, Ramon Pintó.

 

Inauguració de l’Aula d’Extensió Cultural a Sant Guim de Freixenet.

Va presidir l'acte el coordinador de les Aules d'Extensió d'Extensió Universitària de la UdL, el Sr. Màrius Bernadó, qui va agrair l'assistència a tothom i el compromís amb el projecte. Va explicar que enguany són 2000 persones en total les que gaudeixen de les Aules vinculades a la UdL, ja que aquestes no deixen de créixer.
El ponent va ser el Sr. Vidal Vidal, periodista i columnista al diari Segre. Autor de llibres com “El salvatge oest”.

La presentació de l’Aula a Sant Guim va estar presidida per l’alcalde de Sant Guim, Pere Solé, acompanyat del conseller de cultura al Consell Comarcal, Ramon Pintó.

En total, l’Aula a Sant Guim per aquest curs 2014-15 compta amb 75 inscrits.  

Inauguració de l'Aula a Sant Guim de Freixenet amb més de 70 inscrits

Centre Cívic Mestre Viaña a Sant Guim de FreixenetCarlota Bartra

Àrea de Comunicació

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Tel. 973 531 300 

LA SEGARRA PRESENT AL 7È CONGRÉS NACIONAL DE LA GENT GRAN QUE APROVA EL MANITFEST FINAL

A la Segarra, per nombre d’habitants, són 5 els representants. A l’acte també hi va participar el conseller comarcal de serveis socials del Consell Comarcal, Sr. Josep Maria Puig. 

La Segarra present al 7è Congrés Nacional de la Gent Gran que aprova el manifest final

Congrés Nacional de la Gent Gran

  

El 7è Congrés Nacional de la Gent Gran aprova el manifest final

És el full de ruta que ha de guiar les polítiques sectorials de cara als propers quatre anys, fruit d’un ampli procés de participació i consens  
 
El plenari del 7è Congrés Nacional de la Gent Gran (CNGG) ha aprovat el manifest final que conté les principals conclusions i demandes que expressa el col·lectiu de persones grans de cara als propers quatre anys. El document esdevé el full de ruta que ha de guiar les polítiques públiques sectorials a curt i mitjà termini per tal de donar resposta als principals reptes, inquietuds i necessitats de la gent gran que viu a Catalunya.
 
L’aprovació del manifest ha tingut lloc aquesta tarda a Món Sant Benet després que les més de 600 persones participants al CNGG hagin debatut des de primera hora del matí les dues ponències plantejades i les prop de mil esmenes presentades pels 471 delegats acreditats en representació de totes les comarques catalanes.
CongresGG3-2014.jpg CongresGG2-2014.jpg CongresGG-2014.jpg
 
 

La Segarra es mou pel bon tracte a les persones grans i omple la Sala Francesc Buireu per conèixer les dues cares del mirall i ressaltar la gran tasca dels cuidadors.

Segarra.- La Sala Francesc Buireu a Cervera es va quedar petita, ahir a la tarda, per acollir l’acte “Les dues cares del mirall”. Més de 90 persones van assistir a l’acte de sensibilització i promoció del bon tracte a les persones grans i ressaltar la importància de la figura dels cuidadors.

Acte el qual va estar promogut pel Consell Comarcal des de l’espai de participació “Forgem vincles” que dedica trimestralment taules de treball amb professionals per debatre i treballar plegats la cura i el tracte a les persones grans. És per aquest motiu que a la iniciativa de l’acte s’hi ha unit totes les administracions i entitats representades en aquest espai de treball; Paeria de Cervera, Ajuntament de Guissona, Residencies, Mossos d’Esquadra, Institut Català de Salut, AFA de Cervera i la Fundació de Guissona. Totes elles amb el suport del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat. 

L’acte es va estructurar en dues parts. Primerament, es va projectar el curtmetratge “Marinada” de l’autor amb arrels segarrenques, Joan-Marc Zapata Boldú, és per aquest motiu que la seva ambientació forma part de la comarca. El curt ens endinsa cap a la malaltia de l’Alzheimer i ho fa a partir de la relació entre un pare i un fill. Una relació que s’explica des del positivisme, ja que  el protagonista intenta veure el seu pare com era i no com és. “I és que al cap i a la fi, les persones són com nosaltres volem creure que són”.

Posteriorment, va tenir lloc una taula rodona amb diferents professionals on es va poder reflexionar sobre el tema. La taula va estar conduïda per la psicòloga Gemma Gallart, que va donar veu i paraula a la fiscal adscrita als Jutjats de Cervera, Erica Tapiador, on des de la seva vessant jurídica va exposar els coneixements de la seva tasca diària en problemàtiques vinculades a la gent gran, maltractament i negligència voluntària i involuntària. Realitats del seu dia a dia que el públic assistent va acollir amb molt interès.

L’acompanyaren, Carme Colilles i Sònia Pallarès, del Consell Comarcal del Solsonès promotores de la campanya “Tracta’m bé” que el Consell Comarcal s’hi ha adscrit i es presentarà a la comarca el mes vinent.

I la taula rodona finalitzar amb la participació de Mercè Esteve, representant de la gent gran de la Segarra al Consell de la Gent Gran de Catalunya, que va cloure l’acte amb veu pròpia i des de la seva visió de com li agradaria ser cuidada, una vegada més, la seva vivència va fer reflexionar als assistents i prendre consciència sobre el bon tracte a la gent gran.

Els càrrecs electes van donar la benvinguda, concretament des de la Paeria de Cervera, Elvira Costa, regidora de gent gran i, des del Consell Comarcal, el President Adrià Marquilles, va cloure l’acte encoratjant a tots els serveis i entitats de la comarca a continuar treballant plegats en el benestar de la gent gran a la Segarra.

 SSBuireu04.jpg 

Dimecres, 24 de setembre de 2014

 

Consell Comarcal de la Segarra

Àrea de Comunicació

Carlota Bartra

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

"EL CONSELL COMARCAL AGRAEIX A TOTES AQUELLES PERSONES QUE FAN POSSIBLE EL PROGRAMA GENT GRAN RURAL AMB UN ACTE EMOTIU DEDICAT A LA SEVA TASCA"

Segarra -. Sota el títol a “A la Segarra donem vida als pobles” divendres passat al Castell de Concabella es va projectar un acte emotiu com agraïment a les persones que fan possible el desenvolupament del Programa Gent Gran Rural a la Segarra. En motiu del tancament del conveni 2010- 2012 del Pla de Desenvolupament Comunitari de la Segarra es va plantejar la realització d‘un acte/memòria on es va poder visualitzar tota la tasca de dinamització realitzada a la comarca mitjançant una eina creada a partir d’aquest PDC, el Programa gent gran rural de la Segarra, des dels seus inicis l’any 2008 fins a l’actualitat, així com l’evolució i el treball del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Segarra, reactivat l’any 2006 amb un clar objectiu: dinamitzar a la gent gran de la comarca.

L’acte va tenir lloc, per decisió dels usuaris del Programa gent gran rural i dels membres del consell consultiu a un indret rural de la comarca, al Castell de Concabella, al poble de Concabella.

L’acte va constar de tres parts molt diferenciades: la primera, la presentació d’un vídeo creat per a l’acte on es van veure els diferents serveis i activitats del Programa gent gran rural i les valoracions de professionals, usuaris, voluntaris, tècnics i polítics implicats. La segona, l’homenatge a totes les persones que de forma desinteressada han dedicat i dediquen el seu temps i saber al consell consultiu de la gent gran de la Segarra i a ser col·laboradors necessaris per a la posada en marxa de serveis i activitats als diferents municipis i també un reconeixement a les persones professionals dels diferents serveis per la seva capacitat d’adaptació a nous indrets i circumstàncies.

Finalment, la tercera i última part va anar a càrrec dels representants polítics que van encoratjar a seguir treballant en aquesta línea. En primer lloc, el Sr. Adrià Marquilles Bernaus, president del Consell Comarcal de la Segarra, va fer l’evolució del programa i va destacar el gran treball que s’ha fet al llarg dels anys.

En segon lloc, el Sr. Miquel Àngel Marina Fontanellas, Alcalde de Massoteres i coordinador del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Segarra, va explicar les dades quantitatives del Programa Gent Gran Rural per tal de fer palesa el seu treball per tota la comarca.

Posteriorment, Sra. Mercè Esteve Campabadal, representant del consell consultiu pel municipi de Torrefeta i Florejacs i representat del Consell Comarcal de la Segarra al Consell de la Gent Gran de Catalunya va encoratjar als assistents a seguir treballant així ja que tal hi com va explicar ella, el fet de ser grans no ha d’implicar que ens aturem a l’hora de fer coses.

I, finalment, els representants per part de la Generalitat, el Sr. Joan Ramon Saura i Aranda Director dels Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família, a Lleida, i Violant Cervera, directora del la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària, van manifestarà la voluntat de continuar apostant per aquest programa a la Segarra.

L’acte va estar conduït en tot moment per Jaume Carbonell, actor de la comarca. Finalment la jornada va cloure amb un petit refrigeri per als assistents amb la intenció que poguessin valorar entre ells la feina feta i poguessin tenir un canvi d’impressions amb els diferents representants polítics i tècnics. Per acabar es va procedir a una visita guiada pel Castell de Concabella.

acte10

Dilluns, 3 de desembre del 2012

El Consell inicia el taller “Gaudim la vida” a Torà, Sant Guim de Freixenet, Granyena, Montornès i Montoliu.

Segarra.- Des d’aquesta setmana i fins el proper mes de juliol els municipis de Torà, Sant Guim de Freixenet i Granyena projecten el Taller “Gaudim la vida”.

Aquest taller es projecta des del Programa de Dinamització Comunitària Gent Gran Rural que disposa l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal i es coordina a través del Consell Consultiu de la Gent Gran.

El taller adreçat a la gent gran de la comarca té com a objectiu fomentar l’estima per la vida a través dels sentits. Per exemple, a través dels colors es treballa la vista, a través de la música, l’oïda i entre altres. El taller durarà cinc sessions d’una hora i mitjà cadascuna.

El taller totalment didàctic vol potenciar l’ humor i el positivisme tot pintant rodes d’equilibri i acoronant-se sense prejudicis i, finalment, els participants al taller confeccionaran una roda amb cintes de colors per recordar que la pluralitat ens ha de fer gaudir de la vida.

El taller és gratuït i està impartit per la dinamitzadora de gent gran Mercè Saladrigues. L’acceptació és bona i ha rebut una participació notable, ja que a Torà hi ha uns 25 inscrits i inscripció similar a la resta de municipis adscrits al taller.

 Tora10 

 

Dimecres, 13 de juny del 2012

 

Consell Comarcal de la Segarra

Servei de Premsa i Comunicació

Carlota Bartra

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. "> Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. "> Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

T. 973 531 300

Prop d’una quarantena de membres i col·laboradors del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Segarra realitzen la sortida cultural anual al Sant Dubte d’Ivorra.

La sortida ha estat organitzada des del mateix Consell Consultiu de la Gent Gran amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Segarra.

Cervera.- Al llarg del dia d’avui el Consell Consultiu de la Gent Gran de la Segarra ha realitzat la seva sortida anual i cultural. Durant el matí s’ha realitzat la visita al Sant Dubte d’Ivorra en motiu de la celebració de l’Any Jubilar. Posteriorment, s’ha fet una visita guiada al poble, a l’església de Santa Maria i  a la Parròquia de Sant Cugat on es guarden les relíquies del Sant Dubte. El guia ha estat Mossèn Fermí Manteca, capellà de la parròquia.

Un cop finalitzada la guia turística els membres i col·laboradors s’han desplaçat a dinar al bar l’Amistat de Sant Antolí.  Per la tarda, la sortida ha continuat amb l’acompanyament panoràmic des de l’autocar de  la “Segarra Sud” i, especialment, del parc eòlic del municipi de Talavera. La visita s’ha acabat a la zona sud de la comarca a l’Ametlla de Segarra, on han visitat el Cellers Comalats de vins ecològics amb D. O. Costers del Segre.

A la sortida hi ha participat prop d’una quarantena de membres i col·laboradors del Consell Consultiu de la Segarra. Tal hi com ha explicat el coordinador del Consell Consultiu, Sr. Miquel Àngel Marina, aquesta sortida és una forma d’agrair als membres l’esforç que fan al llarg de l’any conjuntament per a projectar activitats per a la gent gran de la comarca. A més, ha destacat que és una bona oportunitat per tal de crear xarxa entre els membres i col·laboradors, fet que la sortida motiva a que es coneguin una mica millor entre ells.

Aquesta activitat s’organitza des de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania del Consell Comarcal, conjuntament amb els mateixos membres del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Segarra com a activitat anual.

ConsellConsultiu 001

Dimecres,  6 d’abril de 2011

El Consell Comarcal de la Segarra projecta, un any més, el programa Peus en Forma per tota la comarca.

El programa Peus en forma consisteix en projectar un servei de podologia que s’ofereix a la gent gran de la Segarra dins el Programa per a la millora de la qualitat de vida de la gent gran rural.

Cervera.- Un any més, el programa Peus en Forma del Consell Comarcal es desplaça, pràcticament, a tots els municipis de la comarca, tret de dos municipis als quals s’intentarà arribar aquest any 2011.

El programa consisteix en desplegar un servei de podologia per a la gent gran major de 60 anys i empadronada al municipi. En total, el municipi rep al llarg de l’any un total de 8 sessions, on es calcula que segons la població del municipi aquest servei acull un màxim de 80 visites a l’any. El servei es realitza en els consultoris mèdics, o bé, en les locals socials habilitats pel servei. L’usuari sols ha d’abonar una quantitat de 5€ per sessió que dura uns 20 minuts.

El servei que s’inclou dins el programa “Gent Gran Rural” que gestiona el Consell Comarcal amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca i el Consell Consultiu de la Gent Gran, va néixer amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones grans a les zones rurals, com també, amb la voluntat d’acostar serveis al seu entorn natural i facilitar així la seva dinamització al municipi. Tal hi com destaca la consellera de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania d’on deriva el projecte, Sra. Maria Rosa Castella, aquest programa ha estat i es molt positiu per la comarca i la seva gent gran ja que ha estat la manera de donar-los vida en les activitats del municipi.

El programa es subvenciona a través de la col·laboració de La Caixa i del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

Podologiapetita

Calendari

Gener 2018
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Esdeveniments

Sense events

Butlletí de Noticíes

Enllaços

CONSELL COMARCAL DE LA SEGARRA - P/ Jaume Balmes, 3-25200-Cervera Telèfon: 973 531 300 - Fax: 973 532 337 participaciociutadana@ccsegarra.cat