A+ A A-

EL CONSELL COMARCAL POSA EN MARXA UN SERVEI D'INTERVENCIÓ SOCIOEDUCATIVA ITINERANT ALS MUNICIPIS DE GUISSONA, TORÀ I SANT GUIM DE FREIXENET I REFORÇA EL CENTRE DE CERVERA

El Consell Comarcal ha posa’t en marxa un servei social preventiu d’intervenció socioeducativa, conegut anteriorment com Centre Obert, que es presta en espais públics de la comarca amb la col·laboració i implicació dels respectius ajuntaments. El servei atén les necessitats socioeducatives dels infants i adolescents en situació de risc i també inclou la intervenció de suport i acompanyament, capacitació i tractament amb les seves famílies. Tal hi com explica el conseller comarcal de l’àrea, Josep Maria Puig, el servei és un recurs dels serveis socials bàsics, els quals realitzen la detecció, valoració i atenció dels casos d’infància en situació de risc. Alhora, poder oferir aquest centre a les famílies les dota de recursos que ara no tenen i, en un futur, ajuda a millorar la seva situació.

 

Dilluns, 17 de novembre. 

 El Consell Comarcal posa en marxa un Servei d’Intervenció Socioeducativa Itinerant als municipis de Guissona, Torà i Sant Guim de Freixenet i reforça el centre de Cervera.

Segarra.- El Consell Comarcal ha posa’t en marxa un servei social preventiu d’intervenció socioeducativa, conegut anteriorment com Centre Obert, que es presta en espais públics de la comarca amb la col·laboració i implicació dels respectius ajuntaments. El servei atén les necessitats socioeducatives dels infants i adolescents en situació de risc i també inclou la intervenció de suport i acompanyament, capacitació i tractament amb les seves famílies.

Tal hi com explica el conseller comarcal de l’àrea, Josep Maria Puig, el servei és un recurs dels serveis socials bàsics, els quals realitzen la detecció, valoració i atenció dels casos d’infància en situació de risc. Alhora, poder oferir aquest centre a les famílies les dota de recursos que ara no tenen i, en un futur, ajuda a millorar la seva situació.

La població destinatària són infants i adolescents de 0 a 18 anys en situació de risc i les seves famílies. El servei pot contemplar la inclusió d’altra població infantil i adolescent amb el propòsit d’afavorir la prevenció comunitària i la cohesió social.

La nostra comarca presenta una gran amplitud territorial i baixa densitat demogràfica. Per això el model d’intervenció s’adreça de forma preferent i continuada a les poblacions de Cervera, Guissona, Sant Guim de Freixenet i Torà i amb intervencions de caràcter puntual a altres municipis comarcals. La persona dinamitzadora del servei és un educador social que rep reforç per part de les educadores socials del Consell Comarcal.

La setmana passada es va iniciar a Guissona i avui s’obra les portes a Torà, i dimarts a Sant Guim de Freixenet.

A Guissona aproximadament hi ha uns 27 infants i joves entre 8 i 17 anys. L’espai és l’escorxador, un espai d’oci per als joves, i en l’acte de presentació hi va assistir l’alcalde de Guissona, Xavier Casoliva, per donar l’acollida als infants.

A Torà hi ha previst uns 15 infants i a Sant Guim de Freixenet, 15 infants més. En aquests dos municipis el servei es realitza a l’escola.

La gestió d’aquest servei es realitza des de l’àrea de serveis socials del Consell Comarcal que compta amb una subvenció del Departament de Benestar i Família per tirar endavant el projecte. La intenció és que aquest serveu pugui ser anual.

Paral·lelament a aquesta actuació es realitzaran tallers adreçats a famílies d’infants en risc per l’adquisició d’hàbits educatius.

En una altra línia de coses, l’àrea de serveis socials del Consell també ha engegat una formació per aquest mes de novembre sota el títol “La gestió i la co-construcció dels casos en els serveis socials bàsics”. Aquesta formació té com objectiu principal que els professionals adquireixin coneixements i habilitats sobre les diferents operacions que intervenen en el treball amb casos.

Es tracta d’una formació dirigida a ampliar l’anàlisi de situacions i contextos ampliant les tècniques i instruments per intervenir. És un formació dirigida als equips de serveis socials i s’ha obert a altres comarques interessades. L’acte de presentació va anar a càrrec del conseller comarcal, Josep Maria Puig.

Cursformacio_nov.jpg

 

Carlota Bartra

Àrea de Comunicació

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Tel. 973 531 300 

Calendari

Gener 2018
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Esdeveniments

Sense events

Butlletí de Noticíes

Enllaços

CONSELL COMARCAL DE LA SEGARRA - P/ Jaume Balmes, 3-25200-Cervera Telèfon: 973 531 300 - Fax: 973 532 337 participaciociutadana@ccsegarra.cat