Logo
Imprimir aquesta pàgina

EL CONSELL COMARCAL DE LA SEGARRA IMPULSA ACCIONS EN BENEFICI DE LA INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL DE PERSONES AMB SITUACIÓ DE VULNERABILITAT A LA COMARCA. L'IMPULS ES MATERIALITZA AMB LA SIGNATURA DE DOS CONVENIS; ENTRE L'OBRA SOCIAL LA CAIXA I CARITAS.

Cervera-. Aquesta setmana, el Consell Comarcal de la Segarra ha signat dos convenis per promoure accions inclusives en benefici de persones amb situacions de vulnerabilitat a la comarca.

Per una part, aquest matí ha tingut lloc la signatura del conveni amb l’Obra Social La Caixa a través del qual el Consell Comarcal rebrà una dotació de 4.000 euros per la compra d’aliments i productes de primera necessitat que aniran destinats a les famílies del Rebost Solidari, conegut anteriorment com a Banc d’Aliments. Aquest ajut econòmic permet fer un salt qualitatiu del Rebost solidari, ja que a partir d’ara es podran comprar aliments i productes bàsics que anteriorment no es podia. Des del Consell Comarcal poder rebre aquests diners és essencial per tal de donar aliments de primera necessitat a les famílies amb risc de vulnerabilitat.

Per altra banda, també s’ha signat un conveni amb Càritas que permetrà contractar una professional per portar a terme un pla de treball individualitzat de les persones usuàries del Rebost Solidari amb la finalitat d’oferir un acompanyament, donar-los suport i orientació per facilitar el seu desenvolupament personal, social i laboral i coordinar els tallers de cuina que es desenvoluparan pròximament.

El Programa Rebost Solidari compta amb el treball en xarxa i interdisciplinari d’entitats socials, d’educació i salut de Cervera, com són la Paeria, el Consell Comarcal de la Segarra, Càritas Interparroquial de Cervera i Creu Roja La Segarra. A més, d’agents col·laboradors com el Centre d’Atenció Primària de Cervera-Segarra i l’Equip d’Assessorament psicopedagògic de la Segarra.

El Programa està format per un conjunt de projectes pensats i adreçats a cobrir les necessitats bàsiques de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social a través de l’aportació d’aliments.

Per aquest any i el vinent el Rebost Solidari també es planteja altres actuacions, entre elles, la recollida i recuperació d’aliments de supermercats i d’aliments cuinats dels centres educatius de Cervera a través d’un conveni que, pròximament, es firmarà amb Comertel, i també, la realització de tallers de cuina amb l’objectiu de prevenir el malbaratament alimentari i promoure una dieta equilibrada. I altres accions, que inclouen aquelles activitats de sensibilització, tallers de coneixement de l’entorn per a persones no alfabetitzades, etc.

Les signatures dels convenis s’han formalitzat, per un costat, entre el President del Consell Comarcal, Adrià Marquilles, i el director de banca d’institucions de Lleida, Geremí Camí (Obra Social La Caixa).  Per altra part, la presidenta de Càritas de Cervera, M. Dolors Calafell. Totes dues administracions valoren l’impuls del Rebost Solidari com un repte social que ha d’atendre a les persones amb problemàtica socioeconòmica i vetllar per la inclusió i cohesió social a Cervera i la comarca.

El Rebost Solidari  s’adreça a persones amb problemàtica socioeconòmica, en especial a aquelles famílies amb infants a càrrec, persones grans dependents i persones amb situació laboral i d’habitatge precari.

En el mes de desembre de 2013 el Programa Rebost Solidari de Cervera, ha tingut un  total de 146 famílies registrades, essent un total de 533 persones, fet que representa el 5,69 % de la població de Cervera.

SignaturaLaCaixa02.jpg   SignaturaCaritas02.jpg 

Divendres, 3 d’octubre de 2014

Consell Comarcal de la Segarra

Servei de Premsa i Comunicació

Carlota Bartra

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

CONSELL COMARCAL DE LA SEGARRA - P/ Jaume Balmes, 3-25200-Cervera Telèfon: 973 531 300 - Fax: 973 532 337 participaciociutadana@ccsegarra.cat