A+ A A-

TORÀ FA BALANÇ DEL CONSELL SOCIAL PROJECTAT CONJUNTAMENT AMB EL CONSELL COMARCAL, D'ON S'EXTRAU QUE S'HAN PROJECTAT AL VOLTANT DE 20 ACTIVITATS EN BENEFICI DE LA INCLUSIÓ SOCIAL AL MUNICIPI.

Torà.- Ara fa un any que es va iniciar el Consell Social de Torà. L’objectiu ha estat reunir en un mateix espai totes les entitats i serveis de Torà que treballen per la millora, el benestar i la cohesió social al municipi per tal de detectar necessitats i problemàtiques que es generen des de l’àmbit educatiu, sanitari, serveis socials, etc, i projectar accions. Al llarg de l’any, s’han consensuat amb els professionals i representants d’entitats un total de 32 accions, 20 són accions que tenen continuïtat, 9 són accions que no s’han iniciat i 3 ja han finalitzat. Totes elles sota l’objectiu principal de combatre els factors (laborals, econòmics, formatius, socials i sanitaris, residencials, etc.) que poden provocar una situació de risc i d’exclusió social en un individu.

Algunes de les accions desenvolupades han estat; Sessions d’introducció a la llengua catalana oral, grups de treball amb voluntaris del municipis per projectar activitats de dinamització de municipis petits. En relació als joves, s’ha impulsat un grup motor de joves que ha acabat creant l’Associació  de joves de Torà; concretament per Nadal es va crear un Esplai de Nadal, amb 7 monitors voluntaris i 35 infants d’entre 5 i 12 anys. En aquests moments, s’està realitzant els Camps de Treball Local.

casal de nadal_00.jpg

A més, s’han fet xerrades per difondre les funcions del CDIAP entre les famílies amb infants de 0 a 3 anys. Se’n va realitzar una en el mes de març amb l’assistència d’una vintena de pares i mares i està pendent de realitzar-se’n una altra de cara al curs vinent. En relació a l’àmbit laboral, s’ha continuat realitzant la prospecció d’empreses, el Servei d’Orientació laboral i en el mes de maig es va realitzar a la Biblioteca de Torà el curs  efeina per tal de donar a conèixer i utilitzar les noves tecnologies en la recerca de feina. 

CloendaEfeinaTora.JPG

També xerrades adreçades a pares i mares. Taller de creixement personal per a pares i mares de l’Escola sant Gil. Hi van participar 23 pares i mares i el proper curs escolar està previst realitzar dues xerrades més.  Creació del Servei socioeducatiu per a infants i adolescents com a espai de relació, educació i aprenentatge els divendres a la tarda de manera gratuïta. Hi ha participat 15 infants i adolescents. Finalment, accions de sensibilització i difusió de la salut mental amb una xerrada de sensibilització de l’ Associació de Salut Mental Ondara-Sió i la proposta de continuar realitzant accions a Torà.

 

Xerrada_Tora.JPG

Tot un treball social impulsat i coordinat des de l’Oficina d’Inclusió Social a la Segarra amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torà i les entitats socials, de dones, gent gran, cultural, associacions de mares i pares i persones tècniques professionals que treballen a Torà (representants del consultori mèdic, escola, de la llar d’infants, de la residència de gent gran, la biblioteca, els Mossos d’esquadra). Un treball en xarxa que tal i com valora el Consell i l’Ajuntament és un treball positiu per al municipi ja que sempre es treballa des de la necessitat real donant així solucions a les problemàtiques. 


Consell Comarcal Segarra.

Juliol de 2014

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.Calendari

Gener 2018
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Esdeveniments

Sense events

Butlletí de Noticíes

Enllaços

CONSELL COMARCAL DE LA SEGARRA - P/ Jaume Balmes, 3-25200-Cervera Telèfon: 973 531 300 - Fax: 973 532 337 participaciociutadana@ccsegarra.cat