A+ A A-

REUNIÓ DEL MÀXIM ÒRGAN DE REPRESENTACIÓ I DECISIÓ EN LA LLUITA CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA A LES COMARQUES DE LLEIDA.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, i el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Ramon Farré, han presidit aquest matí una reunió de la Mesa institucional del Circuit per a l’abordatge de la violència masclista a les comarques de Lleida. Es tracta del màxim òrgan de representació i decisió en la lluita contra la violència masclista i té per objectiu millorar la resposta a les dones que travessen aquestes situacions i optimitzar els recursos existents.
 
En la reunió, la presidenta de l’ICD ha donat a conèixer que l’any passat 2.212 dones de les comarques del Pla de Lleida i Solsonès van acudir a algun dels 8 Serveis d’Informació i atenció a les Dones locals i a l’Oficina d’Informació de l’ICD. Montse Gatell ha subratllat el fet que “385 dones, de les 2.212 ateses, travessaven situacions de violència masclista i necessitaven atenció especialitzada”.
 
La presidenta de l’ICD ha recordat que “davant situacions de violència masclista, les mateixes dones o les persones del seu entorn, han d’accedir a la xarxa de serveis especialitzats, on hi trobaran assessorament professional i acompanyament”. I ha explicat que “per accedir a aquesta xarxa especialitzada cal trucar al telèfon gratuït 900900120, que està en funcionament les 24 hores tots els dies de l’any, anar a un dels SIAD o a l’Oficina de l’Institut Català de les Dones”.
 
Els SIAD compten amb la col·laboració de l’ICD i posen a disposició de les dones un servei d’assessorament psicològic i jurídic que donen resposta, de manera coordinada, a les necessitats d’informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones, ja sigui de l’àmbit laboral, social, personal, familiar i altres. Es tracta de serveis de primera atenció i també d’acompanyament, en els casos que així ho requereixen. La detecció, la prevenció i sensibilització en relació a la violència masclista és un dels seus eixos de treball.
 
En la Mesa institucional d’aquest matí s’ha aprovat la Guia d’actuació i el Mapa de recursos de les comarques del Pla de Lleida, dues eines per a la lluita contra la violència masclista adreçada als i les professionals que aborden aquesta problemàtica, ja sigui específicament o puntualment, en l’exercici de la seva professió. També s’han exposat les darreres actuacions del Programa d’Intervenció Integral contra la violència masclista 2012-2015, que és el marc de les polítiques actives del Govern en la lluita contra aquesta xacra.
 
En la reunió han participat, a més dels diferents departament de la Generalitat de Catalunya implicats, representants de la Diputació, la Fiscalia, l’Audiència Provincial, els Consells Comarcals, l’Ajuntament de Lleida, el Col·legi d’Advocats, el Col·legi de Periodistes, l’Institut de Medicina Legal i l’Assemblea Territorial de Dones.

Calendari

Gener 2018
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Esdeveniments

Sense events

Butlletí de Noticíes

Enllaços

CONSELL COMARCAL DE LA SEGARRA - P/ Jaume Balmes, 3-25200-Cervera Telèfon: 973 531 300 - Fax: 973 532 337 participaciociutadana@ccsegarra.cat